Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!
- Gyógyszerforma: Kapszula
- Tünetek: Emésztési panaszok Ételallergia Allergiás reakció
- Fő hatóanyag: Diamin-oxidáz Kvercetin C-vitamin
Pro
Az emésztési panaszok főleg puffadással, teltségérzettel járnak, sokszor nehéz ételek fogyasztása, emésztőenzimek hiánya, akár hasnyálmirigy-probléma vagy az életkor előrehaladása okozhatja. További okok: az adott bélszakasz gyulladása, ételallergia. Segítségünkre lehetnek az emésztő enzim tartalmú- és a gázok eliminálására szolgáló készítmények, görcsoldók és fájdalomcsillapítók.
Kontra
Mivel számos kiváltó ok húzódhat a háttérben, mindig lényeges annak feltárása a megfelelő terápiához. Ha a tünetek megjelenését nem tudjuk kapcsolatba hozni ételfogyasztással, vagy egyéb konkrét eseménnyel, akkor pár napos tüneti terápiát követően a megfelelő szakorvoshoz kell fordulni. Súlyosbodás esetén haladéktalanul.
A DAOfood Plus® kapszula fő összetevője a 7%-ban DiAmino-Oxidáz (DAO) enzimet tartalmazó fehérjekivonat, bélben oldódó bevonatú pellet formájában. Magas kvercetin tartalmú japánakác kivonatot és C-vitamint is tartalmaz. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
Adagolás
Maximum napi 3 kapszula, 20 perccel étkezések előtt, kevés vízzel, egészben kell bevenni.
Figyelmeztetések
a termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Fogyasztása gyermekeknek, terhes és szoptatós kismamáknak nem ajánlott.
Az alkohol és a gyógyszerek jelentősen akadályozhatják a DiAminoOxidáz (DAO) enzim hatásosságát. A napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Hatóanyag
Megnevezés | 1 kapszulában | *NRV% - 1 kapszula | 3 kapszulában | *NRV% - 3 kapszula |
Sertésveséből származó fehérje-kivonat amelyből Diamino-oxidáz enzim | 4,2 mg 0,3 mg | ** ** | 12,6 mg 0,9 mg | ** ** |
Közönséges Japánakác (Sophora Japonica L.) kivonat -amelyből kvercetin | 42,1 mg 40 mg | ** | 126,3 mg 120 mg | ** |
C-Vitamin | 20 mg | 25 | 60 mg | 75 |
*NRV%: a felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a.
** Az adott hatóanyagra vonatkozóan nincs meghatározva beviteli referencia érték.
Összetevők
Kapszula töltet: tömegnövelőszerek: mikrokristályos cellulóz, és hidroxi-propil-cellulóz; kvercetin 95% (japánakác bimbó kivonat 30:1 víz-etanol hígitás), L-aszkorbinsav (C-vitamin); fényezőanyag: etil-cellulóz; burgonyakeményítő; stabilizátor: hidroxipropil-metil-cellulóz; sertésveséből származó fehérjekivonat 7% Diamino-oxidáz (DAO) enzim tartalommal; stabilizátorok: nátrium-alginát, olajsav, zsírsavak magnézium sói; csomósodásgátló anyag: zsírsavak, nedvesítőszer: glicerin; csomósodást gátló anyagok: magnézium-karbonát, dikalcium-foszfát; rizskeményítő; színezék: szulfitos-ammóniás karamell).
Növényi kapszulahéj: hidroxipropil-metil-cellulóz.
Tájékoztató
Lehet, hogy hisztamin intolerancia?
Hisztamin intoleranciának nevezzük azt az állapotot, ha az emberi testbe jutó, vagy ott felszabaduló hisztamin nagyobb mennyiségben van jelen, mint amilyen mértékben a szervezet ezt lebontani képes.
Mi az a hisztamin?
A hisztamin egy biogén amin, amely bizonyos élelmiszerekben más-más mértékben fordul elő. 1910 - ben Dale és Laidlaw fedezték fel és azonosították, mint az anafilaxiás sokk (az allergiás reakciók legsúlyosabb formája, mely életet veszélyeztető állapot) legfőbb kiváltója.
Mit jelent, az hogy biogén amin?
Biogén - az élő szervezet felépítésében, működésében résztvevő anyag.
Amin - Nitrogént tartalmazó szerves vegyület.
Egészséges ember szervezete a táplálkozás során bejutó, vagy az ott felszabaduló hisztamint gyorsan közömbösíti, azonban azok esetében, akik nem rendelkeznek elegendő mennyiségű diamin oxidáz (DAO) és/vagy hisztamin - N - metiltranszferáz enzimmel, a hisztamin felszaporodása változatos formában jelentkező, sok esetben allergiához nagyon hasonló tüneteket okozhat.
A hisztamin négy különböző receptoron keresztül fejtheti ki hatását és ezek a receptorok más-más szervrendszerhez kötötten produkálják az eltérő panaszokat.
A központi idegrendszeren keresztül okozhat a hisztamin intolerancia fejfájást, émelygést, hányást, szédülést, a napi ébrenlét - alvás egyensúlyának felborulását.
A szív és érrendszeren keresztül kiválthat szívritmuszavart, alacsony, de akár magas vérnyomást is, ezen az útvonalon át is megvalósulhat a szédülés jellemző tünete és végső esetben a már korábban emlegetett anafilaxiás sokk is.
A bőrön, hisztamin intolerancia hatására megjelenhet tünetként csalánkiütés, ismeretlen eredetű piros folt, de akár indokolatlannak tűnő viszketés is.
Olyan emésztőszerv-rendszeri panaszok kiváltója lehet, mint a hasmenés, puffadás, hasi fájdalom.
A légzőrendszerben az orrdugulás, a nem szűnő orrfolyás, nehézlégzés, és a tüsszögés is utalhat hisztamin intoleranciára.
A népesség megközelítőleg egy százaléka lehet érintett eltérő mértékű hisztamin intoleranciában és a diagnosztizált páciensek nyolcvan százaléka középkorú.
Különböző folyamatok vezethetnek ennek az állapotnak a kialakulásához. Mint ahogy azt már korábban említettük, elsődleges ok lehet a fokozott hisztamin vagy hisztidin (egy aminosav mely szervezetünk számára bizonyos helyzetekben elengedhetetlenül szükséges, és fehérje tartalmú élelmiszerekkel biztosítjuk bevitelét. Szervezetünk hisztamint állít elő belőle.) bevitel, illetve a csökkent hisztamin lebontó kapacitás. A hisztamin lebontásáért felelős enzim, enzimek hiánya lehet genetikailag meghatározott, - eredendően, veleszületetten nincs elegendő belőle a szervezetben - vagy lehet szerzett. A különböző gasztroenterológiai kórképek következtében a vékonybelet bélelő enterocitákban csökkenhet a DAO enzim termelés, illetve bizonyos gyógyszerek és az alkohol csökkenthetik a hisztamin lebontás mértékét.
A szerzett hisztamin intolerancia átmeneti, megfelelő diéta és enzimpótlás útján kezelhető és hosszútávon általában visszafordítható probléma.
Török Éva, dietetikus
Minőségét megőrzi (hónap / év): a csomagolás oldalán jelzett hónap végéig
Tárolás: legfeljebb 25°C-on, fénytől védett, száraz helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.
Forgalmazza: Supremex Kft. 2096 Üröm, Kormorán u 15.
Gyártja: DR Healthcare España S.L.EU, 08017 – Barcelona (Spanyolország)
Notifikációs szám: 22347/2019
Megnevezés | 1 kapszulában | *NRV% - 1 kapszula | 3 kapszulában | *NRV% - 3 kapszula |
Sertésveséből származó fehérje-kivonat amelyből Diamino-oxidáz enzim | 4,2 mg 0,3 mg | ** ** | 12,6 mg 0,9 mg | ** ** |
Közönséges Japánakác (Sophora Japonica L.) kivonat -amelyből kvercetin | 42,1 mg 40 mg | ** | 126,3 mg 120 mg | ** |
C-Vitamin | 20 mg | 25 | 60 mg | 75 |
*NRV%: a felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a.
** Az adott hatóanyagra vonatkozóan nincs meghatározva beviteli referencia érték.
Mikrokristályos cellulóz, és hidroxi-propil-cellulóz; fényezőanyag: etil-cellulóz; burgonyakeményítő; stabilizátor: hidroxipropil-metil-cellulóz; tartalommal; stabilizátorok: nátrium-alginát, olajsav, zsírsavak magnézium sói; csomósodásgátló anyag: zsírsavak, nedvesítőszer: glicerin; csomósodást gátló anyagok: magnézium-karbonát, dikalcium-foszfát; rizskeményítő; színezék: szulfitos-ammóniás karamell), hidroxipropil-metil-cellulóz.
Maximum napi 3 kapszula, 20 perccel étkezések előtt, kevés vízzel, egészben kell bevenni.
Figyelmeztetések
a termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Fogyasztása gyermekeknek, terhes és szoptatós kismamáknak nem ajánlott.
Az alkohol és a gyógyszerek jelentősen akadályozhatják a DiAminoOxidáz (DAO) enzim hatásosságát. A napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Fogyasztása terhes és szoptatós kismamáknak nem ajánlott.
Lehet, hogy hisztamin intolerancia?
Hisztamin intoleranciának nevezzük azt az állapotot, ha az emberi testbe jutó, vagy ott felszabaduló hisztamin nagyobb mennyiségben van jelen, mint amilyen mértékben a szervezet ezt lebontani képes.
Mi az a hisztamin?
A hisztamin egy biogén amin, amely bizonyos élelmiszerekben más-más mértékben fordul elő. 1910 - ben Dale és Laidlaw fedezték fel és azonosították, mint az anafilaxiás sokk (az allergiás reakciók legsúlyosabb formája, mely életet veszélyeztető állapot) legfőbb kiváltója.
Mit jelent, az hogy biogén amin?
Biogén - az élő szervezet felépítésében, működésében résztvevő anyag.
Amin - Nitrogént tartalmazó szerves vegyület.
Egészséges ember szervezete a táplálkozás során bejutó, vagy az ott felszabaduló hisztamint gyorsan közömbösíti, azonban azok esetében, akik nem rendelkeznek elegendő mennyiségű diamin oxidáz (DAO) és/vagy hisztamin - N - metiltranszferáz enzimmel, a hisztamin felszaporodása változatos formában jelentkező, sok esetben allergiához nagyon hasonló tüneteket okozhat.
A hisztamin négy különböző receptoron keresztül fejtheti ki hatását és ezek a receptorok más-más szervrendszerhez kötötten produkálják az eltérő panaszokat.
A központi idegrendszeren keresztül okozhat a hisztamin intolerancia fejfájást, émelygést, hányást, szédülést, a napi ébrenlét - alvás egyensúlyának felborulását.
A szív és érrendszeren keresztül kiválthat szívritmuszavart, alacsony, de akár magas vérnyomást is, ezen az útvonalon át is megvalósulhat a szédülés jellemző tünete és végső esetben a már korábban emlegetett anafilaxiás sokk is.
A bőrön, hisztamin intolerancia hatására megjelenhet tünetként csalánkiütés, ismeretlen eredetű piros folt, de akár indokolatlannak tűnő viszketés is.
Olyan emésztőszerv-rendszeri panaszok kiváltója lehet, mint a hasmenés, puffadás, hasi fájdalom.
A légzőrendszerben az orrdugulás, a nem szűnő orrfolyás, nehézlégzés, és a tüsszögés is utalhat hisztamin intoleranciára.
A népesség megközelítőleg egy százaléka lehet érintett eltérő mértékű hisztamin intoleranciában és a diagnosztizált páciensek nyolcvan százaléka középkorú.
Különböző folyamatok vezethetnek ennek az állapotnak a kialakulásához. Mint ahogy azt már korábban említettük, elsődleges ok lehet a fokozott hisztamin vagy hisztidin (egy aminosav mely szervezetünk számára bizonyos helyzetekben elengedhetetlenül szükséges, és fehérje tartalmú élelmiszerekkel biztosítjuk bevitelét. Szervezetünk hisztamint állít elő belőle.) bevitel, illetve a csökkent hisztamin lebontó kapacitás. A hisztamin lebontásáért felelős enzim, enzimek hiánya lehet genetikailag meghatározott, - eredendően, veleszületetten nincs elegendő belőle a szervezetben - vagy lehet szerzett. A különböző gasztroenterológiai kórképek következtében a vékonybelet bélelő enterocitákban csökkenhet a DAO enzim termelés, illetve bizonyos gyógyszerek és az alkohol csökkenthetik a hisztamin lebontás mértékét.
A szerzett hisztamin intolerancia átmeneti, megfelelő diéta és enzimpótlás útján kezelhető és hosszútávon általában visszafordítható probléma.
Török Éva, dietetikus
Minőségét megőrzi (hónap / év): a csomagolás oldalán jelzett hónap végéig
Tárolás: legfeljebb 25°C-on, fénytől védett, száraz helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.
Forgalmazza: Supremex Kft. 2096 Üröm, Kormorán u 15.
Gyártja: DR Healthcare España S.L.EU, 08017 – Barcelona (Spanyolország)
Notifikációs szám: 22347/2019