EP

GyógyszerGyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Aspirin Ultra 500mg bevont tabletta

Termékazonosító: 1018382
Az Aspirin® Ultra az enyhe vagy közeperős fejfájás hatékony enyhítésére illetve lázcsillapításra alkalmazható. Az Aspirin® Ultra a mikroaktív technológiájának köszönhetően a leggyorsabb felszívódású Aspirin®. Az Aspirin Ultra 12 évesnél fiatalabb gyermekeknek nem adható.
936 Ft
Kiszerelés: 8X
Beszerzés 1-3 munkanap
Beszerzés 1-3 munkanap
Ingyenes szállítás: 12 000 Ft-tól
Szállítási idő: 2021. 12. 10. - 15.

Pro

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz és számtalan oka lehet. Kezelésére elsősorban nemszteroid gyulladáscsökkentőket használhatuk, melyek közül legkedveltebbek talán az ibuprofén, dikofenac, vagy a paracetamol tartalmú gyógyszerek. Kedvező hatása lehet a különböző illóolajoknak (pl: levendula, rozmaring), melyek a bőrbe dörzsolve, esetleg belélegezve alkalmazhatóak. Rendkívül fontos a megfelelő folyadékbevitel és sok esetben a magnézium B6-vitamin kombináció is pozitívan járul hozzá a fájdalom csillapításhoz.

Kontra

Az ok feltárása rendkívül fontos. Ismétlődő megjelenés esetén meggondolandó a fejfájás-napló vezetése. Krónikus fejfásjással, vagy hirtelen fellépő éles fájdalom esetén mindenképpen forduljunk orvoshoz! Mindig figyeljünk arra, hogy a készítményeket csak az előírt adagban alkalmazzuk, májelégtelenség esetén kerüljük a paracetamolt és kombinációit. Rendszeres fájdalomcsillapító használat esetén mindenképpen figyeljunk a gyomornyálkahártya védelmére, valamint magas vérnyomás betegség esetén a vérnyomásunkra.

Betegtájékoztató

Aspirin Ultra 500mg tabletta
acetilszalicilsav (ASA)
Az ASA csillapítja a fájdalmat és a lázat, emellett gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

A mikroaktív technológiának köszönhetően az Aspirin® Ultra a leggyorsabb felszívódású Aspirin.
Hogyan működik? A hatóanyag részecskék méretének 90 százalékos csökkentése és szétesés-gyorsító hozzáadása a tabletta gyorsabb oldódását okozza a lenyelés után, és biztosítja, hogy az Aspirin® hatóanyaga gyorsabban felszívódjon a véráramba.

Minden Aspirin Ultra tabletta filmbevonattal rendelkezik. 

1. Milyen típusú gyógyszer az Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Az Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta acetilszalicilsavat tartalmaz. Az acetilszalicilsav fájdalomcsökkentő és lázcsillapító hatású.
Az Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta láz és/vagy enyhe és középerős fájdalom, például fejfájás, influenza, fogfájás, izomfájdalom tüneti kezelésre alkalmazható.
Az Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta kifejezetten felnőttek és 12 éves vagy idősebb serdülők (40 kg vagy efeletti testsúly) számára alkalmazható gyógyszer. Tájékozódjon kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől a 40 kg testsúly alatti betegnek szánt acetilszalicilsav tartalmú egyéb gyógyszerekről.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei láz esetén 3 napon belül, vagy fájdalom esetén 3-4 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

2. Tudnivalók az Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta szedése előtt
Ne szedje az Aspirin Ultra 500 mg bevont tablettát
- ha allergiás az acetilszalicilsavra vagy egyéb szalicilátokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha korábban volt asztmás vagy allergiás reakciója (pl.: csalánkiütés, angioödéma, súlyos orrnyálkahártya-gyulladás, sokk), amelyet szalicilátok vagy hasonló gyógyszerek (kiváltképpen nem szteroid gyulladáscsökkentők) alkalmazása váltott ki,
- ha gyomor- vagy bélfekélyben (köztük nyombélfekélyben) szenved,
- ha vérzéssel járó állapota vagy vérzési kockázata van,
- ha súlyos máj-, vese- vagy szívkárosodása van,
- ha 20 mg/hét dózisnál nagyobb adagban kap metotrexátkezelést,
- ha orális antikoagulánsokkal kezelik (vérhígító gyógyszerek és véralvadásgátló gyógyszerek),
- ha a terhesség 5. hónapja után van (24 hét telt el a menstruáció elmaradása óta).
Ha kétségei vannak, a készítmény használatával kapcsolatosan, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
- ha egyéb acetilszalicilsav tartalmú készítményekkel kezelik, a túladagolás elkerülése érdekében.
- ha fejfájást tapasztal hosszan tartó, erős dózisban alkalmazott aspirin használata esetén, ne növelje az adagját, inkább kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- ha fájdalomcsillapítót használ, különösképpen, ha egyszerre több fájdalomcsillapítót, akkor ez csökkent vesefunkciót okozhat.
- ha egy, a vörösvértesteket érintő örökletes betegsége van (G6PD-hiány: glükóz-6-foszfát dehidrogenáz hiány), mivel az acetilszalicilsav megemelt adagban a vörösvértestek pusztulásához (hemolízis) vezethet.
- ha korábban már volt gyomor- vagy bélfekélye, gyomor- vagy bélvérzése vagy gyomornyálkahártya-gyulladása.
- ha károsodott a vese- vagy májfunkciója.
- ha asztmája van: egyes betegeknél az asztmarohamok előfordulása összefüggésbe hozható nem szteroid gyulladásgátlókkal vagy acetilszalicilsavval szembeni allergiás reakciókkal. Ebben az esetben ennek a készítménynek az alkalmazása nem javasolt.
- ha erős a menstruációs vérzése.
- amennyiben gyomor-bélrendszeri vérzés lép fel a kezelés ideje alatt (vérhányás, vér a székletben, fekete színű széklet), hagyja abba a kezelést és azonnal forduljon kezelőorvosához vagy egy sürgősségi osztályhoz.
- ha vérrög képződést megakadályozó, vérhígító gyógyszereket (antikoagulánsokat) szed.
- az acetilszalicilsav már kis adagokban, és akkor is növeli a vérzés kockázatát, ha több nappal korábban vette be. Sebészeti beavatkozás előjegyzése esetén, még kisebb műtét esetén is tájékoztassa kezelőorvosát, a sebészt, az altató szakorvost vagy fogorvosát.
- Az acetilszalicilsav módosítja a húgysav mennyiségét a vizeletben. Ezt figyelembe kell venni, ha köszvény-ellenes gyógyszereket szed.
- Szoptatás alatt ennek a gyógyszernek a szedése nem javasolt.
Gyermekek
Vírusos megbetegedésben szenvedő gyermekeknél, akik acetilszalicilsavat is kaptak, Reye szindrómát figyeltek meg (egy ritka, de nagyon súlyos betegség, ami elsősorban ideg- és májkárosodással jár),
ezért:
- nem szabad előzetes orvosi megbeszélés nélkül acetilszalicilsavat adni gyermekeknek vírusos megbetegedés, mint például influenza vagy bárányhimlő esetén;
- amennyiben a szédülés, az ájulás, a megváltozott viselkedés jelei vagy hányás figyelhetők meg acetilszalicilsavat szedő gyermeknél, azonnal jelezze kezelőorvosának.
Egyéb gyógyszerek és az Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
A további szövegben a következő meghatározások fordulnak elő:

Reumás betegségek kezelésére az acetilszalicilsav magas adagokban (úgynevezett gyulladásgátló adagokban) alkalmazható:
"egyszeri adagként 1 g vagy annál nagyobb adag, és/vagy naponta 3 g vagy annál nagyobb adag.".
Fájdalom és láz kezelésére az acetilszalicilsav a következő adagokban alkalmazható:
"egyszeri adagként 500 mg vagy annál nagyobb adag és/vagy naponta legfeljebb 3 g".
Ne szedje az Aspirin Ultra 500 mg bevont tablettát:
- ha 20 mg/hét dózisnál nagyobb dózisú metotrexáttal kezelik. Ebben az esetben kerülni kell az acetilszalicilsav alkalmazását magas (gyulladásgátló) dózisban, vagy a fájdalom és a láz kezelésére alkalmazott dózisban is.
- ha szájon át szedhető vérhígítókkal (orális antikoagulánsokkal) kezelik és korábban valamikor volt gyomor-vagy nyombélfekélye. Ebben az esetben kerülni kell az acetilszalicilsav alkalmazását magas (gyulladásgátló) dózisban, vagy a fájdalom és a láz kezelésére alkalmazott dózisban is.
Beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével mielőtt az acetilszalicilsavat a következők közül bármelyik gyógyszerrel együtt szedi:
- szájon át szedhető vérhígítókkal (orális antikoagulánsokkal) együtt, amennyiben az acetilszalicilsavat a fájdalom és a láz kezelésére szedi és korábban soha nem volt gyomor- vagy nyombélfekélye.
- nem-szteroid gyulladásgátlókkal együtt, az acetilszalicilsavat magas (gyulladásgátló) dózisban vagy a fájdalom és a láz kezelésére alkalmazott dózisban szedve.
- terápiás dózisban alkalmazott, vagy időskorú (65 éves vagy annál idősebb) betegnél alkalmazott heparinnal együtt szedve, az acetilszalicilsavat magas (gyulladásgátló) dózisban, kiváltképpen reumás megbetegedés kezelésére, vagy a fájdalom és a láz kezelésére alkalmazott dózisban szedve.
- trombolitikumokkal.
- klopidogrellel.
- tiklopidinnel.
- köszvényben alkalmazott húgysav-ürítő gyógyszerekkel (pl. benzbromaron, probenicid).
- glükokortikoidokkal (kivéve a hidrokortizon pótló terápia), amennyiben az acetilszalicilsavat magas (gyulladásgátló) dózisban használják.
- permetrexeddel, enyhe vagy közepes vesekárosodásban szenvedő betegek esetén.
- anagreliddel.
- olyan gyógyszerekkel, amelyekkel a vízvisszatartást kezelik (diuretikumok).
- angiotenzin konvertáló enzim-gátlókkal, angiotenzin II receptor antagonistákkal.
- 20 mg/hét vagy ennél kisebb dózisú metotrexáttal.
- helyi hatással rendelkező gyomor-bélrendszeri készítményekkel, például savlekötőkkel és aktív szénnel.
- deferazirox-al.
- szelektív szerotonin visszavétel-gátlókkal (például: citalopram, esciptalopram, fluoxetin, fluvoxamin, paroxetin, szertralin).
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Az Aspirin Ultra tabletta egyidejű bevétele alkohollal
Ne szedje az Aspirin Ultra bevont tablettát alkohollal.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Terhesség
A terhesség első öt hónapjában beszéljen kezelőorvosával mielőtt alkalmazza ezt a gyógyszert vagy más acetilszalicilsav tartalmú készítményt. A terhesség 6. hónapjának a kezdetétől (24 hét telt el a menstruáció elmaradása óta) tilos ezt a gyógyszert szednie, mert komoly ártalmat okozhat Önnek vagy gyermekének.
Amennyiben terhesen vette be ezt a gyógyszert, azonnal keresse fel orvosát.
Szoptatás
Ez a gyógyszer átjuthat az anyatejbe. Elővigyázatosságból szoptatás ideje alatt az Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta alkalmazása nem javasolt.
Termékenyég
Ez a készítmény egy olyan gyógyszercsoporthoz tartozik, amely károsíthatja a női termékenységet. Ez a hatás a kezelés felfüggesztésével visszaállítható.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Az acetilszalicilsav nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

3. Hogyan kell szedni az Aspirin Ultra 500 mg bevont tablettát?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény ajánlott adagja
Kizárólag szájon át történő alkalmazásra. A tablettát/tablettákat sok folyadékkal vegye be.

Alkalmazása felnőtteknél és (16 éves és idősebb) serdülőknél
- 1 tabletta a javasolt egyszeri adag, amelyet szükség szerint minimum 4 óra eltelte után ismét bevehet. Erősebb láz vagy fájdalom esetén a javasolt egyszeri adag 2 tabletta, amelyet szükség szerint minimum 4 óra eltelte után ismét bevehet.
- A napi teljes adag nem haladhatja meg a 6 tablettát.
Alkalmazása időskorú betegeknél (65 éves és ennél idősebb)
- 1 tabletta a javasolt egyszeri adag, amelyet szükség szerint minimum 4 óra eltelte után ismét bevehet.
- A napi teljes adag nem haladhatja meg a 4 tablettát.

Alkalmazása 12-15 év közötti serdülőknél (40-50 kg)
- Az adag a serdülő testtömegétől függ, a hivatkozott kor csak tájékozódásra szolgál.
- 1 tabletta a javasolt egyszeri adag, amelyet szükség szerint minimum 4 óra eltelte után ismét bevehet.
- A napi teljes adag nem haladhatja meg a 6 tablettát.
Alkalmazása speciális betegcsoportoknál
- Károsodott májfunkció vagy vesefunkció vagy keringési probléma (pl. szívelégtelenség vagy súlyos vérzési) esetén kérje ki kezelőorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát.
- 12 évnél fiatalabb gyermekek (40 kg-nál kisebb testsúly): ne alkalmazza orvosi javallat nélkül.
Ne szedje ezt a készítmény láz esetén 3 napnál tovább, fájdalom esetén 3-4 napnál tovább, csak ha a kezelőorvosa másképp rendeli.

Ha az előírtnál több Aspirin Ultra 500 mg bevont tablettát vett be
A kezelés során lehetséges, hogy fülcsengést, hallásvesztés érzését, fejfájást, szédülést fog tapasztalni - ezek a túladagolás tipikus jelei.
Amennyiben felmerül a gyanúja a gyógyszer túladagolásának, hagyja abba a kezelést és azonnal keresse fel kezelőorvosát.
Ha elfelejtette bevenni az Aspirin Ultra 500 mg bevont tablettát
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Gyakoriság: nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg).
Az acetilszalicilsav miatt fellépő lehetséges mellékhatások:
Ezek mind nagyon súlyos, akár azonnali orvosi ellátást vagy kórházi kezelést is igénylő mellékhatások. Azonnal keresse fel kezelőorvosát vagy menjen a legközelebbi kórházba, ha az alábbiak közül bármelyiket észleli:
- vérzés (orrvérzés, ínyvérzés, vörös foltok a bőr alatt, stb.)
- allergiás reakciók, például bőrkiütés, asztmás roham vagy arcduzzanat nehézlégzéssel együtt
- fejfájás, szédülés, hallásvesztés érzete, tinnitus (fülcsengés), amelyek általában a túladagolás tünetei
- agyi vérzés
- hasfájás
- gyomor-bélrendszeri vérzés. Lásd "Figyelmeztetések és óvintézkedések" pont. Ezek gyakrabban fordulnak elő magas dózisok alkalmazás során.
- májenzimek emelkedése, általában visszafordítható a kezelés abbahagyásával, májkárosodás (főleg májsejtek)
- csalánkiütés, bőrreakciók
- Reye szindróma (zavart tudatállapot vagy rendellenes viselkedés vagy hányás) acetilszalicilsavat kapó vírusos fertőzésben szenvedő gyermekek esetén (lásd 2. pont: Tudnivalók az Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta szedése előtt)
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell az Aspirin Ultra 500 mg bevont tablettát tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.
Ne szedje ezt a gyógyszert, ha a bomlás látható jeleit észleli.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz az Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta
A készítmény hatóanyaga az acetilszalicilsav.
500 mg acetilszalicilsav bevont tablettánként.
Egyéb összetevők: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, vízmentes nátrium-karbonát
Bevonat: karnauba pálmaviasz, hipromellóz, cink-sztearát
Milyen az Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Ez a készítmény fehér vagy csaknem fehér, kerek, mindkét oldalán domború felületű 12 mm-es bevont tabletta. A tabletta egyik oldalán "BA500", a másik oldalán "Bayer kereszt" jelzéssel.
8 db, 12 db, 20 db, 24 db, 40 db, 60 db, 80 db tablettát tartalmazó fóliacsík (papír - PE - alumínium - kopolimer fólia) dobozban
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Javallat

Láz és/vagy enyhe és középerős fájdalmak tüneti kezelése.

Hatóanyag

2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL

500 mg acetilszalicilsav bevont tablettánként.

Ismert hatású segédanyagok: 3,12 mmol (71,7 mg) nátriumot tartalmaz bevont tablettánként.
A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban.

Segédanyagok

Tablettamag:
vízmentes kolloid szilícium-dioxid
vízmentes nátrium-karbonát

Bevonat:
karnauba pálmaviasz
hipromellóz
cink-sztearát

Adagolás

Adagolás

Felnőttek és serdülők (16 éves és annál idősebb):
1 db vagy 2 db tabletta, amely adag szükség szerint minimum 4 óra eltelte után ismételhető. A napi maximális adag nem haladhatja meg a 6 db tablettát.

Időskorúak (65 éves és annál idősebb):
1 db tabletta, amely adag szükség szerint minimum 4 óra eltelte után ismételhető. A napi maximális adag nem haladhatja meg a 4 db tablettát.

12-15 év közötti serdülők (40-50 kg):
1 db tabletta, amely adag szükség szerint minimum 4 óra eltelte után ismételhető. A napi maximális adag nem haladhatja meg a 6 db tablettát.

Az acetilszalicilsavat nem szabad orvosi felügyelet nélkül lázra 3 napnál, illetve fájdalomra 3-4 napnál tovább szedni.

Gyermekek
12 éves kor alatti (40 kg alatti) gyermekek nem szedhetik a készítményt orvosi javallat nélkül. A javasolt napi adag 60 mg/kg/nap, 4-6 felé osztott adagban, ami 6 óránkénti 15 mg/kg-nak vagy 4 óránkénti 10 mg/kg-nak felel meg.

Kóros máj- vagy vesefunkcióban vagy keringési problémákban szenvedő betegek esetén az acetilszalicilsavat óvatosan kell alkalmazni.

Az alkalmazás módja
Szájon át történő alkalmazásra.
A tablettákat sok folyadékkal kell bevenni.
A tabletta csomagolásának a kinyitásához a csík mentén tépje be bármely irányból.

Várandósság, szoptatás

4.6 Termékenység, terhesség és szoptatás

Terhesség
A prosztaglandinszintézis gátlása negatívan befolyásolhatja a terhesség lefolyását és/vagy az embrio-foetalis fejlődést. Epidemiológiai vizsgálatokból származó adatok a vetélés, a cardialis malformatiok és a gastroschisis kockázatának növekedését mutatják korai terhességben alkalmazott prosztaglandinszintézis-gátló alkalmazását követően.

A cardiovascularis malformatiok abszolút kockázata a kevesebb, mint 1%-ról körülbelül 1,5%-ra nőtt. A kockázat valószínűleg nő a dózis és a kezelés hosszának növekedésével.

Állatoknál kimutatták, hogy a prosztaglandinszintézis-gátlók alkalmazása emelkedett pre- és postimplantációs veszteséghez, és embrio-foetalis elhaláshoz vezet. Ezenkívül leírták, hogy azoknál az állatoknál, amelyek a gestatio organogenezis szakaszában prosztaglandinszintézis-gátlót kaptak, a különböző malformatiok - beleértve a cardiovascularis malformatiot - incidenciája emelkedett.

Az amenorrhoea első 24 hetében az acetilszalicilsav nem ajánlott, csak akkor, ha feltétlenül szükséges. Teherbeesést tervező vagy az amenorrhoea első 24 hetében lévő terhes nőnél acetilszalicilsav alkalmazása esetén a dózist a lehető legalacsonyabban kell tartani, és a kezelést a lehető legrövidebb ideig kell folytatni.

Az amenorrhoea 24. hetén túl mindegyik prosztaglandinszintézis-gátló alkalmazása okozhat a magzatnál a következőkben felsorolt károsodásokat:
* cardiopulmonalis toxicitás (a ductus arteriosus idő előtti záródása és pulmonális hypertonia),
* vesekárosodás, amely oligo-hydramnionnal járó veseelégtelenséghez vezethet.

A késői terhességben az anyánál és az újszülöttnél a következők jelentkezhetnek:
* a vérzési idő megnyúlása az anti-aggregációs hatás miatt, amely nagyon alacsony dózisban alkalmazott acetilszalicilsav alkalmazását követően is előfordulhat,
* a méh-kontrakciók gátlása, amely késleltetett vagy elhúzódott vajúdást eredményezhet.

Ennek megfelelően, az acetilszalicilsav ellenjavallt 5 hónapon túli terhesség esetén (az amenorrhoea 24. hetén túl) (lásd 4.3 pont).

Szoptatás
Az acetilszalicilsav átjut az anyatejbe, ezért nem javasolt szoptatás alatt (lásd 4.4 pont).

Termékenység
Néhány adat arra utal, hogy a ciklooxigenáz- / prosztaglandinszintézis-gátló gyógyszerek az ovulációra kifejtett hatásukkal ronthatják a nők fogamzóképességét. Ez a kezelés megszüntetése után reverzibilis.

Önnek ajánljuk
Kalmopyrin 500mg tabletta

Kalmopyrin 500mg tabletta

812 Ft-tól 1 069 Ft-tól
Kiszerelés: 12X-24X
-24%EP
-24%EP
Aspirin Ultra 500mg bevont tabletta

Aspirin Ultra 500mg bevont tabletta

936 Ft-tól
Kiszerelés: 8X-40X
EP
EP
Saridon tabletta

Saridon tabletta

1 120 Ft-tól
Kiszerelés: 10X-20X
EP
EP
Paramax Forte 1000mg tabletta

Paramax Forte 1000mg tabletta

1 029 Ft
Kiszerelés: 25X
EP
EP
Kaloba 20mg filmtabletta

Kaloba 20mg filmtabletta

2 383 Ft 3 095 Ft
Kiszerelés: 21X
-23%EP
-23%EP
Algoflex-M tabletta

Algoflex-M tabletta

1 244 Ft
Kiszerelés: 6+6X
EP
EP
Paramax Rapid 500mg tabletta

Paramax Rapid 500mg tabletta

829 Ft-tól
Kiszerelés: 30X-100X
EP
EP
Aspirin Effect 500mg granulátum

Aspirin Effect 500mg granulátum

1 623 Ft
Kiszerelés: 10X
EP
EP

A sütik olyan kis szöveges fájlok, melyeket a weboldalak felhasználhatnak arra, hogy még hatékonyabb felhasználói élményt nyújtsanak. A jogszabályok értelmében csak az oldal működéséhez teljesen nélkülözhetetlen sütiket tárolhatjuk az Ön böngészőjében, minden egyéb más süti használatához az Ön engedélyére van szükség.

A "Minden süti engedélyezése" gombra kattintva érhető el a legjobb felhasználói élmény, valamint a további füleken egyesével is engedélyezheti a különböző célú sütiket.

A Sütikezelés a honlapon oldalon megtalál minden információt a sütikről.

Ezen sütik nélkül az oldalunk nem tudja a legjobb élményt nyújtani, bizonyos funkciók működése akadályozva lenne.

A szabályzat elfogadásával ezen sütik engedélyezésre kerülnek.

Név Szolgáltató Cél Érvényesség
PHPSESSIDmypharma.huMunkamenet-azonosító, a látogató böngészési állapotát rögzíti az oldalbetöltések között.Munkamenet vége
cookieConsentmypharma.huA látogató sütikkel kapcsolatos beállításait tárolja.1 év
accountmypharma.huAkkor kerül létrehozásra, ha a látogató bejelentkezéskor bejelöli, hogy jegyezze meg az oldal.1 év
cartIDmypharma.huA kosár tartalmának megőrzéséhez használt süti, mely két látogatás között is megőrzi a kosárban lévő termékeket.30 nap

A statisztikai adatok gyűjtése anonimizált formában történik, így a látogató semmilyen módon nem azonosítható ezen sütik tartalmából. Ezen sütik segítségével tudjuk figyelni, hogy viselkednek a látogatók, ezzel is segítve minket a legjobb szolgáltatás nyújtásában.

Ezen sütik engedélyezéséhez kattintson az 'Engedélyez' jelölőnégyzetre, majd az 'Elfogadom', vagy a párbeszédpanelt bezárva a 'Minden süti engedélyezése' gombra.

Név Szolgáltató Cél Érvényesség
_gamypharma.huA Google Analytics által létrehozott egyedi azonosító a látogatottsági statisztika elkészítéséhez.2 év
_gidmypharma.huA Google Analytics által létrehozott egyedi azonosító a látogatottsági statisztika elkészítéséhez.Munkamenet vége
_gat_*mypharma.huA Google Analytics használja a lekérések gyakoriságának szabályzására.Munkamenet vége

Ezen sütik engedélyezéséhez kattintson az 'Engedélyez' jelölőnégyzetre, majd az 'Elfogadom', vagy a párbeszédpanelt bezárva a 'Minden süti engedélyezése' gombra.

Név Szolgáltató Cél Érvényesség
_fbpmypharma.huA Facebook Pixel által létrehozott egyedi azonosító a látogatottsági statisztika elkészítéséhez, hogy hirdetéseink a megfelelő célközönséget érjék el.3 hónap
Fel

Az Ön kosara

Az Ön kosara üres.