EP

GyógyszerGyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Actival Junior rágótabletta

Termékazonosító: 1024385
Az Actival Junior rágótabletta vitamin-, ásványianyag- és nyomelemtartalmának köszönhetően alkalmas a fokozott szükséglet vagy csökkent bevitel okozta általános vitamin-, ásványi anyag- és nyomelemhiányos állapotok megelőzésére. Ráadásul még cukormentes is. Gyermekeknek már 2 éves kortól adható.
2 844 Ft
Kiszerelés: 60X
Egységár: 47 Ft/db
Beszerzés 1-3 munkanap
Beszerzés 1-3 munkanap
Ingyenes szállítás: 20 000 Ft-tól
Szállítási idő: 2023. 09. 26. - 29.
Betegtájékoztató

Actival Junior rágótabletta
3 különböző - málna, cseresznye, eper - ízesítéssel

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.
- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer az Actival Junior rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók az Actival Junior rágótabletta szedése előtt
3. Hogyan kell alkalmazni az Actival Junior rágótablettát?
4. Lehetséges mellékhatások
5 Hogyan kell az Actival Junior rágótablettát tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer az Actival Junior rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A gyógyszer fokozott szükséglet vagy csökkent bevitel okozta általános vitamin-, ásványianyag- és nyomelemhiányos állapotok megelőzésére alkalmazható.

A multivitamin-pótlás különösen javasolt az alábbi esetekben:
- növekedés, fejlődés
- jelentős fizikai igénybevétel (pl. sport),
- kiegyensúlyozatlan táplálkozás (pl. fogyókúra, vegetarianizmus).

2. Tudnivalók az Actival Junior rágótabletta szedése előtt

Ne adjon gyermekének Actival Junior rágótablettát
- ha gyermeke allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha gyermekének a normálértéknél magasabb a kalcium-, az A-vitamin- vagy D-vitamin-szintje,
- ha gyermeke fenilketonuriában, veseelégtelenségben, a rézanyagcsere örökletes zavarában (Wilson-kórban), pajzsmirigy-túlműködésben szenved,
- ha gyermeke egyéb retinoid-kezelésben részesül.
- A készítmény szójaolajat tartalmaz. Ne alkalmazza a készítményt, amennyiben gyermekének földimogyoró- vagy szójaallergiája van.
- Fenilalanin-forrást tartalmaz. A készítmény lebomlásakor fenilalanin képződik, ezért alkalmazása fenilketonuriában szenvedő betegek esetében ártalmas lehet.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
- Más vitaminnal történő együttes alkalmazását beszélje meg a gyermekorvossal,
- Az Actival Junior rágótabletta-kezelés előtt kérje ki a kezelőorvos véleményét, amennyiben gyermeke máj- és epeúti megbetegedésben illetve kiválasztási zavarban szenved.
- Ha gyermeke bizonyos cukrokra érzékeny, a gyógyszer csak fokozott elővigyázatossággal alkalmazható, mivel a készítmény szacharózt és szorbitot tartalmaz. Ezekben az esetekben az alkalmazást megelőzően kérje ki a kezelőorvosa véleményét!

Egyéb gyógyszerek és az Actival Junior rágótabletta
Más multivitamin típusú készítménnyel való együttes szedése nem javasolt.
Egyidejű alkalmazása kerülendő más A-, D-, E-, K-vitamin-, nyomelem-, valamint retinoid-tartalmú készítményekkel a túlzott bevitel lehetősége miatt!
D-vitaminnal, vagy kalciummal való együttes alkalmazás esetén magasabb kalciumszint alakulhat ki. A kölcsönhatások elkerülése érdekében az Actival Junior rágótabletta és más gyógyszerek bevétele között legalább 2 órának kell eltelnie!
Csak előzetes orvosi javaslat alapján alkalmazható együtt némely véralvadásgátlóval, folsav antagonistával (bizonyos sejtosztódást gátló gyógyszerek) és levotiroxin-tartalmú (pajzsmirigyre ható) gyógyszerrel.

Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Bár az Actival Junior rágótabletta nem a terhesek, szoptató anyák igényei szerint összeállított vitaminkészítmény, de a gyermekeknek szánt napi maximális adag (napi 3 tabletta) szedhető terhesség és szoptatás alatt.
Terhesség esetén vegye figyelembe, hogy 5500 NE (nemzetközi egység)-et meghaladó A vitamin és 600 NE-et meghaladó D3-vitamin-bevitel nem javasolt.

Nagy dózisú A-vitamin alkalmazása szoptatás alatt szintén nem javasolt. A napi ajánlott adag 4000 NE.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Az Actival Junior rágótabletta a nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Fontos információk az Actival Junior rágótabletta egyes összetevőiről
Ez a gyógyszer 10 mg aszpartámot tartalmaz rágótablettánként.
Az aszpartám egy fenilalanin-forrás. Ártalmas lehet, ha az Ön gyermeke a fenilketonuriának nevezett ritka genetikai rendellenességben szenved, amely során a fenilalanin felhalmozódik, mert a szervezet nem tudja megfelelően eltávolítani.

A készítmény kevesebb, mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz rágótablettánként, azaz gyakorlatilag "nátriummentes".

Ez a készítmény 100 mg szorbitot tartalmaz rágótablettánként.
A szorbit fruktózforrás. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette, hogy gyermeke bizonyos cukrokra érzékeny, vagy gyermekénél örökletes fruktózintoleranciának nevezett ritka genetikai betegséget állapítottak meg, amely során gyermeke szervezete nem tudja lebontani a fruktózt, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt gyermeke bevenné ezt a gyógyszert.

A készítmény szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy gyermeke bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert. Fogkárosodást okozhat szacharóztartalma miatt.

A készítmény szójaolajat tartalmaz. Ne alkalmazza a készítményt, amennyiben gyermekének földimogyoró- vagy szójaallergiája van.

3. Hogyan kell alkalmazni az Actival Junior rágótablettát?

A készítmény szokásos adagja: 2-3 éves korban napi 1 db, 4-10 éves korban napi 2 db, 11 éves kor felett napi 3 db rágótabletta.
A rágótablettát célszerű étkezés végén elrágcsálni. A napi adag egyszerre is bevehető.
A készítményt a szedést indokoló állapot fennállása alatt, folyamatosan javasolt szedni.

Ha gyermeke az előírtnál több Actival Junior rágótablettát vett be
Az Actival Junior rágótabletta hatóanyagtartalma nem jelent túladagolási rizikót. Hosszú távon, emelt adagokban szedve A-, D- és E-vitamin-túladagolás előfordulhat. Amennyiben a gyermekorvos másképp nem rendeli, gyermeke a napi javasolt adagot ne lépje túl.

Ha gyermeke elfelejtette bevenni az Actival Junior rágótablettát
Ne adjon gyermekének kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására, csak folytassa a napi adag szedését.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A készítmény szedése mellett ritkán - 1000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet - (elsősorban a javasolt adag túllépésekor) enyhe, múló gyomorpanaszok, hasmenés, valamint nagyon ritkán - 10 000 betegből legfeljebb 1 betegetl érinthet - túlérzékenységi reakciók (bőrkiütés, bőrviszketés) felléphetnek.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell az Actival Junior rágótablettát tárolni?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Actival Junior rágótablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

6. További információk

Mit tartalmaz a Actival Junior rágótabletta?
- 417 NE A vitamint (A-vitamin-acetát formájában), 0,45 mg tiamint (tiamin nitrát formájában, B1 vitamin), 0,5 mg riboflavint (B2 vitamin), 5,5 mg nikotinamidot (B3 vitamin), 2 mg pantoténsavat (kalcium pantotenát formájában, B5-vitamin), 0,65 mg piridoxint (piridoxin hidroklorid formájában, B6 vitamin), 0,5 µg cianokobalamint (B12 vitamin), 30 mg aszkorbinsavat (C vitamin), 100 NE kolekalciferolt (D3 vitamin), 3 NE tokoferolt ( tokoferol-acetát formájában, E vitamin), 37,5 µg folsavat (folsav-hidrát formájában), 12,5 µg biotint (H vitamin), 5 µg fitomenadiont (K1 vitamin), 2 mg rutint, 10 mg borostyánkősavat, 7,5 mg glicint, 50 mg kalciumot (kalcium karbonát és vízmentes kalcium hidrogén-foszfát formájában), 19,4 mg foszfort (vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát formájában), 25 mg magnéziumot (nehéz magnézium oxid formájában), 2,5 mg vasat (elemi vas formájában), 1,5 mg cinket (cink oxid formájában), 0,425 mg mangánt (mangán szulfát monohidrát formájában), 0,3 mg bórt (nátrium tetraborát formájában), 0,175 mg rezet (réz oxid formájában), 22,5 µg jódot (kálium-jodát formájában), 20 µg krómot (króm-pikolinát formájában), 20 µg molibdént (ammónium-molibdenát formájában), 5 µg szelént (vízmentes nátrium-szelenit formájában) tartalmaz rágótablettánként.

- Egyéb összetevők: Butil-hidroxi-toluol, zselatin, szacharóz, kukoricakeményítő, trinátrium-citrát, citromsav, maltodextrin, dl-?-tokoferol, részlegesen hidrogénezett szójababolaj, keményítő-nátrium-oktenil-szukcinát, szilícium-dioxid, arabmézga, kalcium-foszfát, poliszorbát 80, mannit, xilit, szorbit (100 mg), kopovidon, magnézium-sztearát, aszpartám (fenil-alanin-tartalmú), aceszulfám-K, málna-, cseresznye-, eper-aroma, kárminsav (E120), vörös vas-oxid (E 172), feketerépa-kivonat.

Milyen az Actival Junior rágótabletta készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Vöröses rózsaszín színű, cseresznye ízű; lilás rózsaszín színű, málna ízű; rózsaszínű eper ízű, jellegzetes illatú, speciális háromszög alakú (?) rágótabletták, melyeknek felülete kissé pöttyözött.

30, 60, 120, 60+60 db rágótabletta fehér polietilén tartályban, alumínium zárófóliával és fehér csavaros polipropilén kupakkal lezárva, 1 vagy 2 tartály dobozban
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Béres Gyógyszergyár Zrt.
1037 Budapest
Mikoviny u. 2-4.
Tel: 430-5500
Fax: 250-7251
Email: info@beres.hu

Gyártó:
Béres Gyógyszergyár Zrt.
5000 Szolnok, Nagysándor József út 39.

OGYI-T-9623/05 30×
OGYI-T-9623/06 60×
OGYI-T-9623/07 120×
OGYI-T-9623/08 60×+60×

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020. július

Javallat

Fokozott szükséglet vagy csökkent bevitel okozta általános vitamin-, ásványianyag- és nyomelemhiányos állapotok megelőzésére.

A multivitamin-pótlás különösen javasolt az alábbi esetekben:
- növekedés, fejlődés;
- jelentős fizikai igénybevétel (pl. sport);
- kiegyensúlyozatlan táplálkozás (pl. fogyókúra, vegetarianizmus).

Hatóanyag

417 NE A vitamint (A-vitamin-acetát formájában), 0,45 mg tiamint (tiamin nitrát formájában, B1 vitamin), 0,5 mg riboflavint (B2 vitamin), 5,5 mg nikotinamidot (B3 vitamin), 2 mg pantoténsavat (kalcium pantotenát formájában, B5-vitamin), 0,65 mg piridoxint (piridoxin hidroklorid formájában, B6 vitamin), 0,5 µg cianokobalamint (B12 vitamin), 30 mg aszkorbinsavat (C vitamin), 100 NE kolekalciferolt (D3 vitamin), 3 NE tokoferolt ( tokoferol-acetát formájában, E vitamin), 37,5 µg folsavat (folsav-hidrát formájában), 12,5 µg biotint (H vitamin), 5 µg fitomenadiont (K1 vitamin), 2 mg rutint, 10 mg borostyánkősavat, 7,5 mg glicint, 50 mg kalciumot (kalcium karbonát és vízmentes kalcium hidrogén-foszfát formájában), 19,4 mg foszfort (vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát formájában), 25 mg magnéziumot (nehéz magnézium oxid formájában), 2,5 mg vasat (elemi vas formájában), 1,5 mg cinket (cink oxid formájában), 0,425 mg mangánt (mangán szulfát monohidrát formájában), 0,3 mg bórt (nátrium tetraborát formájában), 0,175 mg rezet (réz oxid formájában), 22,5 µg jódot (kálium-jodát formájában), 20 µg krómot (króm-pikolinát formájában), 20 µg molibdént (ammónium-molibdenát formájában), 5 µg szelént (vízmentes nátrium-szelenit formájában) tartalmaz rágótablettánként.

Ismert hatású segédanyagok: 0,51 mg szacharózt, 10 mg aszpartámot, 0,075 mg részlegesen hidrogénezett szójababolajat és 100 mg szorbitot tartalmaz rágótablettánként.

A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban.

Segédanyagok

butil-hidroxi-toluol
zselatin
szacharóz
kukoricakeményítő
trinátrium-citrát
citromsav
maltodextrin
dl-?-tokoferol
részlegesen hidrogénezett szójababolaj
keményítő-nátrium-oktenil-szukcinát
szilícium-dioxid
arabmézga
kalcium-foszfát
poliszorbát 80
mannit
xilit
szorbit (100 mg)
kopovidon
magnézium-sztearát
aszpartám (fenil-alanin-tartalmú)
aceszulfám-K
málna-, cseresznye-, eper-aroma
kárminsav (E120)
vörös vas-oxid (E 172)
feketerépa-kivonat

Adagolás

Szokásos adagja 2-3 éves korban napi 1 db,
4-10 éves korban napi 2 db,
11 éves kor felett napi 3 db rágótabletta.

Szájon át történő alkalmazásra. A rágótablettát célszerű étkezés végén elrágcsálni. A napi adag egyszerre is bevehető. A készítményt a szedést indokoló állapot vagy betegség fennállása alatt, folyamatosan javasolt szedni.

Várandósság, szoptatás

4.6 Termékenység, terhesség és szoptatás

Terhesség
A készítmény az előírásoknak megfelelően szedhető. Terhes, ill. fogamzóképes életkorban lévő, megfelelő fogamzásgátlásról nem gondoskodó nők nem szedhetnek többet napi 5500 NE A vitaminnál, ill. 600 NE D3 vitaminnál. A napi 10 000 NE-nél nagyobb A vitamin-bevitel a magzatra teratogén hatást gyakorolhat.

Szoptatás
Az A-vitamin kiválasztódik az anyatejjel, ezért nagy dózisú A-vitamin alkalmazása szoptatás idején nem javasolt. A napi ajánlott adag 4000 NE.

Önnek ajánljuk
Biogaia Junior rágótabletta +D-vitamin narancs

Biogaia Junior rágótabletta +D-vitamin narancs

2 188 Ft-tól
Kiszerelés: 10X-30X
Biogaia Protectis rágótabletta felnőtteknek D-vitaminnal

Biogaia Protectis rágótabletta felnőtteknek D-vitaminnal

3 177 Ft
Kiszerelés: 20X

A sütik olyan kis szöveges fájlok, melyeket a weboldalak felhasználhatnak arra, hogy még hatékonyabb felhasználói élményt nyújtsanak. A jogszabályok értelmében csak az oldal működéséhez teljesen nélkülözhetetlen sütiket tárolhatjuk az Ön böngészőjében, minden egyéb más süti használatához az Ön engedélyére van szükség.

A "Minden süti engedélyezése" gombra kattintva érhető el a legjobb felhasználói élmény, valamint a további füleken egyesével is engedélyezheti a különböző célú sütiket.

A Sütikezelés a honlapon oldalon megtalál minden információt a sütikről.

Ezen sütik nélkül az oldalunk nem tudja a legjobb élményt nyújtani, bizonyos funkciók működése akadályozva lenne.

A szabályzat elfogadásával ezen sütik engedélyezésre kerülnek.

Név Szolgáltató Cél Érvényesség
PHPSESSIDmypharma.huMunkamenet-azonosító, a látogató böngészési állapotát rögzíti az oldalbetöltések között.Munkamenet vége
cookieConsentmypharma.huA látogató sütikkel kapcsolatos beállításait tárolja.1 év
accountmypharma.huAkkor kerül létrehozásra, ha a látogató bejelentkezéskor bejelöli, hogy jegyezze meg az oldal.1 év
cartIDmypharma.huA kosár tartalmának megőrzéséhez használt süti, mely két látogatás között is megőrzi a kosárban lévő termékeket.30 nap

A statisztikai adatok gyűjtése anonimizált formában történik, így a látogató semmilyen módon nem azonosítható ezen sütik tartalmából. Ezen sütik segítségével tudjuk figyelni, hogy viselkednek a látogatók, ezzel is segítve minket a legjobb szolgáltatás nyújtásában.

Ezen sütik engedélyezéséhez kattintson az 'Engedélyez' jelölőnégyzetre, majd az 'Elfogadom', vagy a párbeszédpanelt bezárva a 'Minden süti engedélyezése' gombra.

Név Szolgáltató Cél Érvényesség
_gamypharma.huA Google Analytics által létrehozott egyedi azonosító a látogatottsági statisztika elkészítéséhez.2 év
_gidmypharma.huA Google Analytics által létrehozott egyedi azonosító a látogatottsági statisztika elkészítéséhez.Munkamenet vége
_gat_*mypharma.huA Google Analytics használja a lekérések gyakoriságának szabályzására.Munkamenet vége

Ezen sütik engedélyezéséhez kattintson az 'Engedélyez' jelölőnégyzetre, majd az 'Elfogadom', vagy a párbeszédpanelt bezárva a 'Minden süti engedélyezése' gombra.

Név Szolgáltató Cél Érvényesség
_fbpmypharma.huA Facebook Pixel által létrehozott egyedi azonosító a látogatottsági statisztika elkészítéséhez, hogy hirdetéseink a megfelelő célközönséget érjék el.3 hónap
Fel

Az Ön kosara

Az Ön kosara üres.